Къде е Сингапур?

Сингапур е град, остров или страна?

Всеки е чувал за прочутия град, но къде е Сингапур? И по-любопитно е град, остров или страна?

Краткият отговор: и тримата!

Сингапур е малка, но просперираща островна държава, както град, така и страна, разположена точно до южния край на полуостров Малайзия в Югоизточна Азия .

Сингапур е аномалия и те са доста горди с това. В момента страната е единственият остров-град-държава в света.

Въпреки че Хонг Конг също е градски остров, той се счита за специален административен район, който е част от Китай.

Всъщност територията на Сингапур се състои от над 60 острова и островчета. Разграничаването на разликата става малко размито. Едно текущо усилие за рекултивация на земята създава отчаяно необходимите недвижими имоти всяка година. Изграждат се много нови изкуствени острови, които наистина подчертават геолозите, които отговарят за воденето на преброяването.

Какво да знаете за Сингапур

Сингапур е силно развита страна в Югоизточна Азия с една от най-силните икономики в света. Сингапур е малко по-малък от град Лексингтън, Кентъки, в Съединените щати. Но за разлика от "Лексингтън", 5,6 милиона жители са притиснати в земната маса на 277 квадратни мили.

Независимо от размера си, Сингапур има един от най-високите БВП на глава от населението в света. Но заедно с просперитет - и забележимо разделение на богатството - нацията получава високи оценки за образование, технологии, здравеопазване и качество на живот.

Данъците са високи и престъпността е ниска. Сингапур се нарежда на трето място в света за очакваната продължителност на живота, докато САЩ се нареждат на # 31 (според Световната здравна организация).

Въпреки че епичната гъстота на населението в Сингапур и репутацията на чистотата предизвикват образи на някакъв футуристичен метрополис, направен само от бетон и стомана, помислете отново.

Съветът на националните паркове постига своята възвишена цел да превърне Сингапур в "град в градината" - изобилства от тропическа зеленина!

Но Сингапур не е сънна утопия за всички; някои закони се смятат за драконови от организациите за защита на правата на човека. Правителството често се призовава за цензура и ограничаване на свободата на изразяване. Технически, хомосексуалността е незаконна. Наркотичните нарушения получават задължителна смъртна присъда.

Местоположение на Сингапур

Сингапур се намира в Югоизточна Азия на около 85 мили северно от Екватора, на юг от полуостров Малайзия и на изток от Западна Суматра (Индонезия), точно над Протока на Малака. Големият остров Борнео се намира на изток от Сингапур.

По ирония на съдбата най-близките съседи на Сингапур, Суматра и Борнео , са два от най-дивите острови в света. Местните хора все още изваждат живот от тропическите гори . Само на кратко разстояние, Сингапур твърди, че е един от най-високите проценти на милионери на глава от населението в света. Едно от шестте домакинства разполага с най-малко един милион долара богатство за еднократна употреба!

Летящи до Сингапур

Сингапурското летище Чанги (код на летището: SIN) постоянно печели награди за най-доброто в света, както и Singapore Airlines. Двете определено правят полет до Сингапур приятно преживяване - ако приемем, че няма да бъдете разбити за внасянето на контрабандни стоки .

Не е нужно да сте закоравял контрабандист, за да разберете, че Сингапур е "чудесен град" - електронни цигари, дъвки и пиратски DVD-та ще ви приберат в беда.

Плувният басейн, природната пътека, градина с пеперуди и мол в Летище Чанги помагат да се измъкне от неочаквано пребиваване. Сингапурските авиолинии не са единственият избор за навлизане: много други превозвачи се свързват със Сингапур с над 200 големи центъра по целия свят.

Отива Overland до Сингапур

Сингапур също може да се достигне по суша с автобус от Малайзия. Два човека, причинени от човека, свързват Сингапур с малайзийската държава Джохор. Многобройни компании предлагат удобни автобуси до и от Куала Лумпур, Малайзия .

Пътуването с автобус отнема между пет и шест часа, в зависимост от трафика и времето за чакане при имиграцията.

За разлика от някои от евтините автобуси, които се разхождат през Азия , много автобуси до Сингапур са луксозно оборудвани с работни бюра, Wi-Fi и интерактивни развлекателни системи.

Съвет: Сингапур има по-строги ограничения по отношение на митото и вноса от заобикалящите нации в Югоизточна Азия. Въпреки че понякога при прелитането се пренебрегва отворен пакет цигари, регулациите често се прилагат по-стриктно по сухопътната граница, отколкото на летището. Технически, Сингапур няма никакви безмитни квоти за тютюневите изделия.

Необходима ли е виза за посещение на Сингапур?

Повечето националности получават безплатно 90-дневен престой в Сингапур при влизане и не изискват туристическа виза . На няколко националности се предоставя само 30-дневно освобождаване от визи.

Технически, от вас се изисква да покажете билет за в бъдеще, когато влезете в Сингапур и може да бъде помолен да представите доказателство за средства. Тези изисквания често са махнати или лесно могат да бъдат удовлетворени, ако не изглеждате твърде много като чистачка.

Времето в Сингапур

Сингапур е на 85 мили северно от Екватора и се радва на тропически климат на дъждовните гори. Температурите остават постоянно горещи (близо до 90 F / 31 C) през цялата година и валежите са постоянни. Добро нещо: огромните зелени площи на града се нуждаят от постоянно поливане. Следобедните душове са чести, но има много впечатляващи музеи за изчакване на гръмотевични бури.

Най-дъждовните месеци в Сингапур обикновено са ноември, декември и януари.

Вземете под внимание големи събития и фестивали, когато решите кога да посетите Сингапур . Празници като китайската Нова година са забавни, но натоварени - настаняването се покачва в цената.

Сингапур ли е скъпо?

Сингапур обикновено се счита за скъпа дестинация, особено в сравнение с други места в Югоизточна Азия като Тайланд . Backpackers са известни с това, че оплакват относително високите разходи за настаняване в Сингапур. Пиенето или пушенето в Сингапур със сигурност ще унищожи бюджета.

Но добрата новина е, че храната е евтина и вкусна. Докато можете да избягвате изкушения за пазаруване и купони, Сингапур може да се радва на бюджет . Поради големия брой чуждестранни експати, които се обаждат в Сингапур, това е добро място за изпробване на AirBnB или канапе .

Сингапур поддържа чистия си град и отлична инфраструктура чрез либерално данъчно облагане и до известна степен чрез събиране на глоби за малки нарушения . Ако бъдете уловени, можете да получите глоба за jaywalking, не зачервяване обществена тоалетна, безсмислено хранене гълъби, или консумират храна и напитки в обществения транспорт!

Съвети за бюджета за Сингапур