Официално: Рено на разпит пред ФИА, заради Сингапур (видео)

Официално: Рено на разпит пред ФИА, заради Сингапур (видео)

Международната автомобилна федерация (ФИА) обяви официлано, че привиква Рено на 21 септември в Париж преди извънредното заседание на Световния съвет, за да отговаря на въпроси свързани с миалогодишното Гран при на Сингапур. Францзуите ще бъдат разпитани и ще отговарят на въпроси дали Нелсиньо Пикет е катастрофирал нарочно в надпреварата, за да помогне на съотборника си Фернандо Алонсо, който по късно грабна победата в нощния старт.

21 септември е точно шест дни преди тазгодишното състезание в Сингапур, заради което избухна скандалът. Както е известно, в надпреварата на осветление, Алонсо спечели състезанието, заради катастрофата на съотборника му Пикет, която отвори щастлива поредица от обстоятелства за испанеца. Тогава колата за сигурност се появи малко след като Алонсо бе минал през бокса, а лидерът Фелипе Маса бе провален от механиците на Ферари, заради маркуча за гориво.

Вече се смята, че Рено могат да бъдат дисквалифицирани от сезон 2010, а може би дори и от оставащите стартове до края на тази година, в зависимост кога ще излязат резултатите от разследването. Нелсън бе изгонен от Рено след Гран при на Унгария този сезон, след като загуби войната, която беше подхванал с Флавио Бриаторе. Не е ясно дали бразилецът е основната причина за разследването или доказателства са дошли от другаде. ФИА не разкри детайли, но потвърди, че разследването тече в пълна сила и вече има много разпитани служители на Рено.

От тима за първи път излязоха с официлано съобщение и потвърдиха, че няма да коментират нищо преди разпита на ФИА.

 

Повече информация за Формула1 и за възможността да спечелите страхотни награди от NIVEA FOR MEN четете във www.formula1.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти